Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine Šivanje in ustvarjanje so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno stranjo upravlja podjetje Šivanje in ustvarjanje, Mateja Marolt s. p., Globoka pot 5, 6258 Prestranek (v nadaljevanju ponudnik) kot ponudnik storitev.

 

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Trgovina Šivanje in ustvarjanje posluje in sklepa pogodbe v slovenskem jeziku s pravno-poslovno sposobnimi osebami, starejšimi od 15 let, ostale osebe morajo za vsako posredovano informacijo pridobiti zakonsko veljavno soglasje staršev ali skrbnikov.

 

Trgovina ima pravico spremeniti pogoje poslovanja s posodobitvijo te objave. Tovrstne spremembe pogojev so za uporabnika zavezujoče.

S potrditvijo naročila je uporabnik seznanjen s splošnimi pogoji poslovanja, varstvom osebnih podatkov in pravnim obvestilom

 

Dostopnost informacij

V skladu z 43. b členom ZVPot-UPB2 se ponudnik zavezuje, da uporabniku pred nakupom zagotovi naslednje informacije: identiteta podjetja (Šivanje in ustvarjanje, Mateja Marolt s. p., Globoka pot 5, 6258 Prestranek, D.Š.: 40770885); kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo; bistvene značilnosti blaga oz. storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami); dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku); pogoji dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave); vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek in stroške prevoza; način plačila in dostave; časovna veljavnost ponudbe; rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoji za odstop; če in koliko stane kupca vračilo izdelka; pojasnilo postopka ob pritožbi vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike z uporabniki.

 

Cene

Cene izdelkov v spletni trgovini so navedene v evrih (€) in ne vključujejo davka na dodano vrednost (DDV), saj se DDV ne obračunava na podlagi 1. odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (ponudnik ni zavezanec za DDV).

 

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Zagotovljene so za dan naročila in se lahko brez predhodnega obvestila dnevno spremenijo. Cena ne vključuje dostave.

Kljub naporom ponudnika, da bi zagotovil najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da se lastnosti artiklov, dobavni rok ali cena spremenijo, tako da obstaja možnost, da ponudnik ne utegne sočasno s spremembo popraviti podatkov na spletnih straneh.  V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa mu bo ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

 

Dostava

Naš pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Slovenije je GLS, vendar si pridržujemo pravico izbrati drugo dostavno službo, če bomo s tem naročilo lahko izpolnili bolj učinkovito. Če je blago na zalogi, se odpremi najkasneje v dveh (2) delovnih dneh od dneva prejetega plačila predračuna/naročila. Dobavni rok v Sloveniji za artikle na zalogi je običajno 2-5 delovnih dni. Stroške poštnine in pakiranja krije kupec.

Kupec je dolžan poravnati stroške pošiljanja ob plačilu blaga. Izjema so naslednji primeri:

  • pri naročilu posameznih izdelkov, ki imajo poleg opisa opombo »poštnina vključena v ceno« ali »brezplačna dostava«,
  • poštnina je za vse izdelke brezplačna,
  • če je bilo predhodno med kupcem in ponudnikom dogovorjeno drugače,
  • stroški priprave in pošiljanja pošiljk so brezplačni za vse izdelke

 

STROŠKI PAKIRANJA IN POŠILJANJA:
Stroški pakiranja in pošiljanja šivanih izdelkov in izdelkov na kos znašajo 3,50€.

Stroški pakiranja in pošiljanja za metražno blago so odvisni od teže paketa, ki je zaradi poenostavljanja naročil pretvorjena v dolžinske metre blaga (upoštevana je povprečna teža različnega blaga).
naročilo blaga do skupne metraže 2,50 m ……………………..3,70€,
naročilo blaga v skupni metraži od 2,60m do 4,50m…………4,20€,
naročilo blaga v skupni metraži od 4,60m do 12,00 m……….5,00€,
naročilo blaga v skupni metraži nad 12,00 m………………………..6,00€.

Naročene izdelke je možno v dogovoru s prodajalcem, prevzeti tudi osebno na sedežu podjetja.

 

Dobavni roki

Rok dobave za šivane izdelke na zalogi je običajno 1-2 (delovne) dni. V kolikor bo rok dostave izjemoma daljši vas bomo o tem obvestili v 24 urah. Za izdelke, ki niso na zalogi je rok dobave različen in traja od 2 dni pa do 30 dni ali izjemoma celo več.

Predlagamo, da nas pri naročilu izdelkov, ki niso na zalogi kontaktirate na info@sivanjeinustvarjanje.si ali 051 210 776. Z veseljem vam bomo povedali koliko časa je potrebno čakati za želeni izdelek.

Vračilo blaga

Izdelek, ki ga potrošnik vrača, mora biti nerabljen in nepoškodovan, torej ne sme biti nošen, opran ali kakorkoli prirejen osebnim potrebam. Če izdelek ne ustreza tem pogojem, vračilo in/ali zamenjava nista možna.

Personaliziranih izdelkov, narejenih po želji kupca, ni mogoče vrniti ali zamenjati. To določa ZVPOT v členu 43č, točka 2.

 

Postopek nakupa

Naročanje poteka preko interneta 24 ur na dan, vse dni v letu. Potrošnik izbira in naroči izdelke, ki so mu na voljo v spletni trgovini, razvrščeni v kategorijah. Po oddaji naročila, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. V njem so navedeni izdelki in količine, ki jih je kupec izbral ter podatki za plačilo, v kolikor kupec ni med postopkom naročanja izbral drugih plačilnih sredstev. Sprejeta naročila se obravnavajo kot nepreklicana in bodo izpeljana. Če uporabnik po oddaji naročila želi karkoli spremeniti ali naročilo v celoti preklicati, to lahko stori z obvestilom na e-mail naslov info@sivanjeinustvarjanje.si.

Dodatna pojasnila o nakupu in uporabi vseh izdelkov: vsak izdelek je treba pred uporabo na varen način preizkusiti. Če niste popolnoma prepričani, na kakšen način bi ga preizkusili, ali pa niste prepričani, da je izdelek varen za uporabo in lahko naredi premoženjsko škodo ali škodo na zdravju ljudi, vas prosimo, da izdelka ne uporabljate, o tem obvestite ponudnika in mu izdelek vrnete. Vse izdelke uporabljate po lastni presoji in NA LASTNO ODGOVORNOST.

Ponudnik si prizadeva za čim podrobnejši in pravilnejši opis izdelkov. Kljub temu ne more zagotoviti, da so vsi navedeni podatki o izdelkih in njihove slike popolnoma točni.

Fotografije izdelkov so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelkov (predvsem glede barvnega odstopanja). Ponudnik se ne zavezuje za pravilnost in popolnost podatkov na straneh spletne trgovine (tekstovnega ali slikovnega materiala).

Načini plačila

  1. Plačilo po predračunu  oziroma nakazilo na TRR  – ob nakupu prejmete obvestilo z vsemi potrebnimi podatki za izvedbo nakazila. Dokler obvestila ne prejmete na vaš elektronski naslov, kupnine ne nakazujte. Rok plačila predračuna je 4 delovne dni.  Po poteku roka za plačilo ponudnik ni dolžan jamčiti dobave oziroma rezervacije za naročene izdelke.
  2. plačilo preko spletnega servisa PayPal
  3. Osebni prevzem (možno plačilo po predračunu ali z gotovino / kartico ob prevzemu) – Samo po predhodnem dogovoru na e-naslov info@sivanjeinustvarjanje.si. Pri osebnem prevzemu poštni stroški odpadejo.
  4. Plačilo po povzetju – Vašemu končnemu znesku naročila bomo prišteli 1,00€ provizije za plačilo po povzetju.

Darilni boni

V ponudbi spletne trgovine najdete tudi Darilne bone (v nadaljevanju tudi bon),  s katerimi lahko obdarujete vaše bližnje.

Darilni bon je potrebno unovčiti v enkratnem znesku. To lahko storite na spletni strani www.sivanjeinustvarjanje.si , na e-naslovu info@sivanjeinustvarjanje.si ali preko socialnih omrežij. Ponudnik kupcu darilni bon izda v fizični obliki. Na njem je jasno določen znesek v EUR .  Številka bona, ki je na njem jasno zapisana je tudi ključen podatek, saj z njo kupec dokazuje upravičenost. Bona v nobenem primeru ni možno zamenjati za gotovino. Z darilnim bonom ni možno kupiti drugega ali več drugih bonov.  Za izgubljene ali ukradene darilne bone ponudnik ne odgovarja. Darilni bon je prenosljiv, kar pomeni, da ima vsakokratni imetnik darilnega bona pravico do plačila z darilnim bonom ob njegovi predložitvi, brez kakršnekoli identifikacije.  Če je darilni bon ponarejen, se šteje za neveljavnega.

Ponudnik se zaveže darilni bon sprejeti kot plačilno sredstvo za izdelke, ki jih ponuja, vendar samo za čas veljavnosti bona (5 let). Če je vrednost nakupa višja od vrednosti darilnega bona, mora kupec, ki bon uveljavlja, razliko doplačati.

Pravice in obveznosti, ki izhajajo iz darilnega bona, prenehajo s tem, ko ga ponudnik sprejme kot plačilo za blago, s potekom veljavnosti darilnega bona ali če postane darilni bon neveljaven iz drugih razlogov.

Na darilnem bonu spletne trgovine so ključni podatki:  Datum izdaje darilnega bona, vrednost bona in koda za spletni nakup (številka bona).  Če na darilnem bonu ni vseh naštetih podatkov je darilni bon neveljaven.

Ko kupec prejme bon od ponudnika, naj le ta preveri ali vključuje vse podatke. Kasnejših reklamacij ne moremo upoštevati. Na darilnem bonu ni dovoljeno ničesar pisati, brisati, črtati ali ga na kakršen koli drug način spreminjati. V tem primeru je darilni bon neveljaven.

Koriščenje darilnega bona

Če bon koristite po dogovoru s spletno trgovino na socialnih omrežjih ali preko elektronskega naslova  info@sivanjeinustvarjanje.si, boste številko bona in znesek navedli v sporočilu.

Če bon koristite preko spletne strani www.sivanjeinustvarjanje.si, boste številko bona vnesli v za to namenjeno polje pri zaključevanju nakupa in se vam znesek avtomatsko odšteje od končnega zneska nakupa.

Znesek nakupa mora biti nujno enak znesku darilnega bona ali večji.

Koda za popust in drugi popusti

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine in je časovno omejena. Po izteku tega roka je koda za popust neveljavna. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ponudnika ali v drugih medijih.

Pri oddaji naročila v nakupovalni košarici lahko uporabnik vpiše veljavno kodo za popust v za to namenjeno polje ob zaključevanju naročila. Ko kupec vpiše kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

Kode za popust se ne seštevajo, razen v kolikor je to navedeno drugače in ne veljajo na izdelke v akciji, razen če je tako določeno. Kode za popust ne veljajo za nakupe darilnih bonov.

Poleg dane kode za popust se v spletni trgovini lahko najdejo tudi druga znižanja. Ta znižanja so jasno navedena ob izdelku, na katerega se znižanje nanaša. Popustov ni mogoče zamenjati v denarna izplačila. V kolikor kupite izdelek pred popusti, niste upravičeni do dodatnih popustov, četudi so znižani enaki izdelki.

Pravica do odstopa od nakupa

Skladno z določili 43. člena Zakona o varstvu potrošnika (ZvPot) ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema izdelkov ponudniku sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Personaliziranih izdelkov ni mogoče vrniti.

Rok vračila začne veljati naslednji dan po prevzemu izdelkov.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov ponudnika ali pisno, po navadni pošti. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku 14 dni.

 

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti izdelek vrne po pošti ali ga osebno prinese na naslov podjetja.

Vrnitev prejetih izdelkov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

 

Kupec mora izdelek vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec izdelkov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Kupec sme opraviti ogled in preizkus izdelkov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja.

Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila izdelkov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega, ali gre za pošiljko oz. paket).

Izdelek je potrebno vrniti ponudniku najkasneje v roku 15 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja. Paketi s plačilom po povzetju oz. Poštnino plača naslovnik bodo zavrnjeni in vrnjeni pošiljatelju na njegove stroške.

Prosimo, da poleg pošiljke priložite tudi izpolnjen OBRAZEC ZA VRAČILO/MENJAVO/REKLAMACIJO.

Vračilo opravljenih vplačil mora biti izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Kupcu se vrne kupnina vrnjenih izdelkov, zmanjšana za vrednost stroškov pošiljanja.

Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter evidence o plačilih se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

Vračilo plačila v gotovini ni mogoče.

Vse potencialne nepravilnosti oz. reklamacije ponudnik rešuje v sodelovanju s kupcem na za oba najboljši možni izid.

 

Menjava blaga

Kupec ima pravico, da v 14 dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči, da mu kupljeno blago ne odgovarja in ga želi menjati za drugo blago, in sicer na kontaktni e-naslov.

Kupec mora nato blago podjetju vrniti v 15 dneh po pisnem sporočilu, ob tem sam krije neposredne stroške vračila.

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani.

Priložena mora biti kopija računa in izpolnjen OBRAZEC ZA VRAČILO/MENJAVO/REKLAMACIJO.

Stroške vračila blaga krije kupec.

Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik.

Možnost menjave ne velja za blago, ki je bilo izdelano po natančnih navodilih kupca, ki je bilo prilagojeno njegovim posebnim potrebam ali ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo.

Če ponudnik v roku 30 dni od prejema neustreznega blaga ne more dostaviti nadomestnega blaga, se zavezuje k vrnitvi celotne kupnine.

 

Izdaja računa

Ponudnik po odpremi naročenih artiklov kupcu pošlje in izda račun z razčlenjenimi stroški v pdf formatu na elektronski naslov kupca. Račun k pošiljki ni priložen. V kolikor bi ga želeli prejeti tudi v fizični obliki, nam prosim to sporočite na info@sivanjeinustvarjanje.si.

V primeru osebnega prevzema kupec račun za nakupljene izdelke prejme ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na računu.

Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ponudnik ne upošteva.

 

Kupoprodajna pogodba

Splošni pogoji so del kupoprodajne pogodbe.

Kupec, ki kupi izdelek iz spletne trgovine, prejme račun v pisni obliki. Kupoprodajna pogodba v obliki nakupnega naročila je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo, da je naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot kupca.

Naročnik se za namen sklenitve kupoprodajne pogodbe, sklenjene na daljavo, identificira v podatkovnem obrazcu, ki mu je posredovan ob naročilu storitve oz. izdelka.

Identifikacijski podatki naročnika se štejejo kot pravilni in resnični.

Naročnik je v postopku oddaje naročila opozorjen, da se z oddajo naročila strinja s plačilom in stvarjo nakupa, ki sta bistveni sestavini kupoprodajne pogodbe.

Po določilih Obligacijskega zakonika je pogodba sklenjena in veljavna, ko se stranki dogovorita o bistvenih sestavinah pogodbe.

Če je naročeno blago zavrnjeno ali ni bilo prevzeto, stroške poštnine in vračila krije naročnik.

 

Vračilo poškodovanih pošiljk

Če je paket fizično poškodovan, v njem manjka vsebina ali kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije pri kurirski službi, ki je paket dostavila.

Ponudnik bo skupaj z dostavno službo poskrbel, da bo reklamacija rešena v najkrajšem možnem času.

 

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik prek sredstev komunikacij na daljavo, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila; pošiljatelj bo jasno razviden; različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih; jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil; željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Garancija

Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali računu.

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu in predložitvi računa.

Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali računu.

Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo izdelka.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan.

V slednjem primeru lahko uporabnik kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

 

Varovanje osebnih podatkov

Ponudnik se skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Ponudnik za nedoločen čas hrani naslednje podatke: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in druge naslove.

Ponudnik bo osebne podatke uporabil za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo ter tudi za obveščanja o aktivnostih, ponudbi in nagradnih igrah, katerih organizator je.

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost računalnika in na njem delujočega sistema, s katerim opravlja naročila.

 

Pritožbe in spori

Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova.

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora.

To je tudi glavna ovira, da kupec ne sproži spora pred sodiščem. Zato si ponudnik po svojih najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če to ni mogoče, je zanje pristojno sodišče v Ljubljani.

Na podlagi Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS) se kupca informira o možnosti izvensodnega reševanja morebitnih sporov.

Kupec lahko v skladu s tem zakonom sproži postopek za reševanje izvensodnega spora pri izbranem izvajalcu izvensodnega reševanja potrošniških sporov (IRPS): Evropski center za reševanje sporov, Tomšičeva 6, 1000 Ljubljana; e-naslov: info@ecdr.si; tel.: 08 205 65 90; kontaktna os.: Uroš Petohleb.

Če se kupec s pritožbo obrne neposredno na ponudnika in pritožbi ni ugodeno z notranjimi postopki ponudnika za reševanje pritožb, mu ponudnik pošlje informacijo o izbranem IRPS na trajnem nosilcu podatkov skupaj z razlogi za zavrnitev pritožbe. Več informacij o SRPS: http://www.pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO6843.

 

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh.

Kljub temu se lahko lastnosti izdelkov, zaloge, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh.

V tem primeru bo kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

 

Stvarna napaka

Napaka je stvarna, kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali promet; kadar izdelek nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila ponudniku znana oz. bi mu morala biti znana; kadar izdelek nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oz. predpisane; ko je ponudnik izročil izdelek, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Kako se preverja primernost izdelka?

Preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oz. navedbami na samem izdelku.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec mora ponudnika o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te na lastne stroške obvestiti pisno na naslov Šivanje in ustvarjanje, Mateja Marolt s.p., Globoka pot 5, 6258 Prestranek  ali elektronsko na info@sivanjeinustvarjanje.si v zakonsko določenem roku (v dveh mesecih od dneva, ko je bila napaka odkrita) in mu hkrati omogočiti pregled izdelka. Če je ugotovljeno, da prijavljena napaka ni sporna, se zahtevi kupca ugodi v roku osmih dni. V nasprotnem primeru ponudnik kupca v roku osmih dni pisno obvesti, da je napaka sporna in mu izdelek po zaključku postopka vrne v takem stanju, kot ga je prejel, ali po dogovoru primer reši na drug primeren način. Za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po preteku dveh let od izročitve izdelka, ponudnik ne odgovarja. Pri rabljenem blagu velja rok od izročitve eno leto. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na izdelku natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Pravno obvestilo

Spletna trgovina je last podjetja Šivanje in ustvarjanje, Mateja Marolt s.p., ki s spletno trgovino tudi upravlja.

Vsebine, objavljene v spletni trgovini, so last podjetja in se lahko uporabljajo v nekomercialne namene, kjer pa morajo ohraniti vsa navedena opozorila o avtorskih pravicah in se torej ne smejo prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati brez dovoljenja podjetja.

Včasih se zgodi, da ponudnik ne more zagotavljati popolne točnosti in zanesljivosti vseh objavljenih podatkov.

Ponudnik bo vsa opozorila sprejel resno in takoj popravil objavljene informacije. Ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice, nastale zaradi uporabe informacij, objavljenih v spletni trgovini, ali začasnega nedelovanja spletne trgovine.

Ponudnik si pridržuje pravico do dnevne spremembe vsebin in napak v cenah in napisanem besedilu.

Z uporabo spletne trgovine uporabnik potrjuje, da sprejema opisane pogoje in se z njimi strinja.

 

Oglasna elektronska sporočila

Ponudnik bo uporabnikom pošiljal oglasna elektronska sporočila, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine: jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila; pošiljatelj bo jasno razviden; različne akcije, promocije, nagradne igre in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih; jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil; uporabnik se ob naročilu izdelka avtomatsko prijavi na obvestila, lahko pa se kadarkoli odjavi; željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno upošteval.

Oglasni material bo poslan v imenu podjetja z namenom neposrednega trženja.

V skladu s 73. členom ZVOP-1 uporabnik lahko kadarkoli pisno ali na drug dogovorjen način zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namene neposrednega trženja.

Zaradi specifičnosti poslovnega procesa in tehničnih omejitev je mogoče, da bo uporabnik v 15 dneh od datuma odjave prejel elektronsko sporočilo z oglaševalskimi ponudbami in ostalimi vsebinami s strani podjetja (če je bila e-pošta že poslana oz. v fazi pošiljanja).

 

SLIKE/MNENJA/KOMENTARJI UPORABNIKOV

Slike, mnenja oz. komentarji uporabnikov ter recenzije izdelkov, ki jih uporabniki pošljejo ali napišejo, so del funkcionalnosti trgovine, in so namenjeni skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli registrirani uporabnik trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil slik, mnenj oz. prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem.
Z oddajo slike, mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor slike, mnenja ali komentarja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za slike, napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.