O meni

Sem Doroteja in prihajam iz Tržiča. Ustvarjam že od malih nog. Preizkušala sem mnoge tehnike ustvarjanja, našla pa sem se sprva v risanju in slikanju, ki sem ju izpolnjevala na Umetniški gimnaziji - likovna smer na Srednji šola za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani.

Po končanem šolanju sem se navdušila nad šivanjem. Ali bolje rečeno, ponovno sem obudila željo po ustvarjanju svojih oblačil in tekstilnih izdelkov. To željo sem  malo zapostavila, ker sem izgubila voljo do ročnega šivanja do domačega šivalnega stroja pa nisem imela dostopa. Vseeno sem bila vedno zraven, ko se je doma kaj šivalo. Tisto nekaj malega znanja sem ob študiju nadgrajevala na skupinskih šivanjih, preko youtuba in knjig.

Prvi projekti so bili razni gospodinjski izdelki (okrasne blazine, odejice, blazine za vrtne stole, prti, še vrtni gugalnik sem preoblekla), kasneje sem se lotila še krojenja in oblikovanja svojih oblačil. Leta sem šivala oblačila zase in svoje otroke. Zdaj pa se počasi vračam k mojim šivalnim ''koreninam'' in poleg oblačil  zopet šivam predpasnike.

K šivanju in ustvarjanju spodbujam tudi svoji punci, ki se z užitkom lotita kakih manjših projektov. Rada se družim z ljudmi istih interesov in v ta namen vodim facebook skupino Šivanje in ustvarjanje. Upam, da ta blog navduši še koga k ustvarjanju in mu pri tem tudi pomaga ko se znajde v zagati z idejami in izvedbo.

Ni komentarjev:

Deli: