sreda, 08. februar 2017

Kraljestvo ustvarjalcev ali kako urediti svoj kotiček?

Vsak ustvarjalec ima svoj priljubljen kotiček ali pa kar celo sobo za svoje ustvarjanje. In le koga ne prevzamejo čudovite slike raznih delavnic ki jih najdemo na pinterestu? Seveda ne moramo vsi imeti delavnico kot iz revije lahko pa se trudimo temu približati in upoštevati kak nasvet pri organizaciji. Lepa delavnica ni samo dobra paša za oči ampak se v njej dobro počutimo in tako nam naš lasten prostor lahko da veliko inspiracije. Vsekakor pa ni za zameriti nobenemu ustvarjalcu kreativnega kaosa, ki nastane med našim delom.

https://www.thebudgetdecorator.com

Naslednji nasveti so primerni za vse, tiste ki svoj prostor za ustvarjanje že imate in za tiste ki ga še nimate pa si ga želite urediti. Če prostora za ustvarjanje, za delavnico še nimate si lahko v ta namen uredite prosto sobo v hiši, prostor v kleti ali pa kar kot v jedilnici ali dnevni sobi.

Prvo kot prvo je potrebno ugotoviti kaj potrebujete in pričakujete od svojega ustvarjalnega kotička. Ali bo dovolj ena pisalna miza in par polic ali boste rabili večjo mizo in več prostora? Najbolje je da se lotite seznama in ugotovite kaj so vaše prioritete. Tudi zalogo materiala bo potrebno organizirati po sklopih. Sploh če se ustvarjate več različnih stvari je dobro materiale in pripomočke ločiti med sabo po zabojih, škatlah ali policah.Pohištvo, ki ga kupite za svoj kotiček je lahko rabljeno in prebarvano. Tudi škatle ni nujno kupovati. Najti moramo le dovolj močne in jih oblepimo z lepim papirjem ali folijo iz blaga. Če se ne motim jo ravnokar prodajajo v Lidlu po 1,99€. Sicer pa se dobi v vseh art trgovinah. Seveda lahko tudi recikliramo razne stvari in najdemo nepričakovano rešitev.


Vir: http://howdoesshe.com/
Lahko uporabite tudi posode iz kuhinje ali pripomočke iz kopalnice. Tukaj je prikazana raba stojala za mafine in karnise za zavese (IKEA - klik)

Delavnica mora biti v prvi vrsti funkcionalna, kar pa ne pomeni, da ne more biti lepa. Dekorirajte jo po svojem okusu. Lahko si naredite kakšen napis ali si poslikate steno. Lahko pohištvo dekorirate z drznimi barvami ali vzorci. 
Še nasvet za zlaganje blaga na tem linku (klik) - če želite prevod pa sporočite prek komentarjev. Dobrodošle vaše ideje in predlogi!Ni komentarjev:

Objava komentarja

Deli: